Første konsultation/behandling starter med en grundig anamnese – klarlæggelse af din baggrund og sygehistorie. Vi spørger også til faktorer der ikke umiddelbart synes koblet til dit bevægeapparat eller symptombillede – herunder fordøjelsesfunktion/ kostvaner, motion, søvn og psykosociale omstændigheder, idet disse faktorer kan have en betydning på både sygdom, smerter og dermed på vores indsats.
På baggrund af dette, er det nemmere for os (og dig), om at skabe klarhed og overblik over din situation, så vi bedre kan stille en diagnose. Derefter udarbejder og tilrettelægger vi i fællesskab en individuel behandlingsplan med henblik på, at opnå den mest effektive behandling. Planen revideres løbende i takt med at du opnår fremgang men det er også vigtigt at være realistisk i forhold til dine forventninger til behandlingen – har du haft ondt længe, skal du ikke forvente at blive symptomfri lige med det samme. Generelt set, ser vi helst at du opnår markant bedring indenfor 3 behandlinger.
Vi samarbejder gerne med egen læge, fysioterapeut eller andre behandlere ved behov. Se evt. link til andre behandlere.
Vi anbefaler at tage det med ro resten af dagen, men samtidig er bevægelse godt – vi kalder det for “aktiv hvile”.
Det er til eksempel en god idé direkte efter behandling at gå en lille tur inden du sidder ned i bil/bus og kører hjem. Husk at drikke nok med vand. Kroppen bruger energi på at hele og rense ud, derfor kan man opleve træthed og måske behov for ekstra hvil i løbet af dagen.
Du kan opleve forbigående ømhed i det behandlede område, eller andre dele af kroppen som reagerer på den ændring kroppen forsøger at lave. Træthed er også en af de almindeligste symptomer som kan komme efter behandling.
Mange gange kan man også opleve “positive bivirkninger” eller sidegevinster som bedre søvn, fordøjelse eller mere energi på den lange bane.