Biostimulerende laser benyttes af kiropraktorer, oftest i kombination med anden behandling til f.eks. at:
Laser øger blodgennemstrømningen i det behandlede område. Når der opstår skade i kroppen har man observeret at cellerne kommer i energiunderskud. Laserterapi styrker produktionen af ATP som er cellernes brændstof, og dermed hjælper cellerne at regenerere hurtigere.
Laser kan bruges på en væld af forskellige tilstande og skader, herunder;
En af de teknikker vi bruger på klinikken er nåleterapi, eller dry needling, Selvom det i princippet er de samme typer nåle som også kan bruges i traditionel akupunktur er behandlingsmåden ikke det samme. Traditionel akupunktur er baseret på kinesisk medicin hvor man påvirker meridianerne/energibanerne ved at stimulere specifikke punkter med nåle. Dry needling er baseret på vesterlandske principper og forskning og bruges på aktive triggerpunkter, i et smertefuldt område.
Nåleterapi er en effektiv og relativt smertefri måde at stimulere såkaldte triggerpunkter, eller muskelknuder, for at løsne myoser, lindre muskelsmerter samt øge bevægelighed. Det sker gennem at den tynde nål skaber en såkaldt ”twitch respons” i musklen, for at få muskelvævet til at ”nulstille” og vende tilbage til sin normale hviletilstand. Dette kan ofte mærkes som en spontan muskel sammentrækning under behandlingen. Nålen er kun ‘inde’ i 2-3 sekunder.
Resultaterne kommer som regel ganske hurtigt og teknikken kan bruges på mange forskellige områder, såsom spændte skulder- eller ballemuskler, samt ved overbelastningsskader såsom tennis albue etc. Det er også effektivt i akutte tilstand hvor muskulaturen er i spasme og det kan være svært og smertefuldt at behandle med anden behandling. Dry needling bruges sjældent alene, men i kombination med andre kiropraktiske behandlingsteknikker.